Material

Ibland finns det inga enkla svar

Ibland finns det inga enkla svar är en bok om självskadebeteende, ätstörningar och psykisk ohälsa. Den är skriven till dig som undrar över hur det känns att leva med en ätstörning eller hur man tänker när man skadar sig själv.

Till dig som möter fenomenet i ditt jobb men kanske inte riktigt vet hur du ska handskas med det. Till dig som just fått veta att någon i din omgivning är drabbad och inte vad du ska göra nu. Till dig som undrar vilka behandlingar som hjälper. Till dig som själv har eller har haft problem och vill ta del av andras historier. Till dig som är skeptisk, nyfiken eller orolig.

Boken finns som E-bok här och kan beställas i tryckt form här. Boken finns också tillgänglig som talbok hos Legimus. Du hittar den här. Mer information om hur du får tillgång till talböcker finns här.

Till boken finns samtalshandledning.

Tjejen som bar på en hemlighet

Tjejen som bar på en hemlighet är en dramadokumentär om självskadebeteende och ätstörningar och skildrar Hannah Parnéns liv.

Hannah led av ätstörningar och självskadebeteende i 25 år, det här är hennes historia och hennes väg tillbaka. Filmen går även att beställa på DVD här.

Innerst inne kände jag bara ett stort jävla tomt hål

Innerst inne kände jag bara ett stort jävla tomt hål är en dramadokumentär där två parallella berättelser berättas. Två ungdomar, Maja och Lukas, berättar om sina liv, om sin tidigare psykiska ohälsa sina vägar vidare.

En handledning har tagits fram av Sensus Studieförbund för att underlätta användandet av filmen, i skolklasser och i andra sammanhang. Den hittas här.

Filmen går även att beställa på DVD via Filmo. Mer information här.